Olympia Express Maximatic

De kleinste twee-(weg)circuit machine in de wereld “Maximatic”
In de traditie van klassieke horeca-espressomachines produceert Olympia Express, sinds 1974, de Maximatic. In 2002 en 2008 werd ze technisch herzien in ontwerp en verder verbeterd. Natuurlijk is ook deze semi-automaat van de Zwitserse fabrikant handgemaakt. Het decennia aanhoudende succes heeft vele redenen. De Maximatic heeft een klassiek en elegant ontwerp, superieure betrouwbaarheid en gemaakt van alleen de beste materialen – van binnen en van buiten.

De Maximatic is de perfecte espresso machine voor iedereen die op zoek is naar een beetje meer comfort . Daarbij is ze zo handelbaar en zo klein dat ze bijna op een A4 blad past. Mogelijk gemaakt door het individueel produceren van alle technische componenten van de trillingsvrije pomp tot aan de ketel. En daarmee is de Maximatic, de kleinste van “twee circuit machines” in de wereld.
Elk detail van de Maximatic past in de filosofie van Olympia Express. Want in elk van de machines is de know-how en ervaring van 80 jaar van espresso machines ontwikkelen terug te vinden. De precisie van de Zwitserse ingenieurs en ontwerpers, gecombineerd met de kwaliteit en de traditie van het handwerk, maakt de Maximatic tot een zeer speciale espresso machine. Dat is waarom hij zo compact, zo betrouwbaar en waarom het geluidsniveau zo laag is. Swiss made waardig.

Als semi-automaat is de Maximatic van twee watertanks voorzien: een friswater tank en een warmwater ketel. Het friswater reservoir is 1,5 liter en kan worden gevuld tijdens gebruik. Het water uit deze tank word door een gesloten systeem van buizen naar de warmwater ketel gevoerd. Het wordt tot ongeveer 100 ° C verwarmd zodat het in de zetgroep een ideale temperatuur van 92 ° C bereikt. De ideale temperatuur voor de bereiding van espresso.  In de warmwaterketel (capaciteit 1 liter) wordt stoom voor het opschuimen van de melk of het verwarmen van andere vloeistoffen geproduceerd. De fabriek stelt de ketel druk af op 1,0 tot 1,2 bar. Watertank en ketels zijn gemaakt van hoogwaardig chroom staal. Het voordeel van het dual-circuit-system is dat je tegelijkertijd espresso kunt bereiden en via de stoomfunctie de melk kunt opschuimen voor bijvoorbeeld uw Cappuccino of Café Latte.

Het frontpaneel is gemaakt van hoogwaardig gepolijst roestvrij staal. Het frame en de stalen panelen zijn duurzaam gepoedercoat. De bovenplaat van de Maximatic kan worden gebruikt voor het verwarmen van uw kopjes. Lekbak en druppelrekje zijn afneembaar en kunnen gemakkelijk schoon worden gehouden. De thermische overbelasting van het verwarmingselement en de mechanische veiligheidsklep van de warmwaterketel zijn een adequate beveiliging. Alle hightech pakkingen en afdichtingen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststoffen. De extractieknop is versierd door een verlicht Olympia Express logo. Leverbaar in standaard wit, rood of antraciet. Tegen meerprijs zijn uw persoonlijke RAL-kleuren te leveren.

Behalve voor de ketel is niets gesoldeerd of gelast, alles is makkelijk te demonteren en te monteren. Build to last a lifetime.

Breedte 19,5 cm
Diepte 34 cm
Hoogte 37 cm
Gewicht 16,5 kg

Kabellengte 160 cm
Vermogen 1000 Wat
Stroomverzorging 230-240 V / 50 Hz
Garantie 3 jaar

Op verzoek ook leverbaar met 120 V / 60 Hz 1000 W (USA-Version)

Geen uitspraak is zo belangrijk als die van onze klanten. Ervaar een beetje, hoe het voelt om een Maximatic te bezitten. Lees wat klanten over onze Maximatic schreven.

«A lady back in 1991 at Starbucks coffee informed me if you are looking for the best home espresso machine get an Olympia.» (Olympia Express-Klant uit de USA, December 2006)

«I just wanted to let you know that I am very pleased with my new Maximatic which was purchased from 1st Line. First of all, I can see the care and thought that went into every detail. Second, the manufacturing of the unit is beautifully done (both functionally and aesthetically). Even the accessory pieces are perfectly made. I like the fact that everything is metal and nothing is plastic. The pitcher pours beautifully and the funnel is a wonderful thing. Finally, the thing I have always liked is the size and the quietness of this machine. This machine is whisper-quiet and doesn’t take up so much room on the counter. It’s perfect! I also bought the grinder which is beautifully made as well.» (Olympia Express-Kunde aus den USA, November 2006)

«Am 09.12.2004 haben wir in Basel eine Maximatic-Espressomaschine gekauft. Wir sind begeistert von der Maschine und freuen uns täglich über den ausgezeichneten Cappuccino, den wir herstellen können.» (Olympia Express-Klant uit de Zwitserland, Juli 2005)

«For many years I thought my Rolex GMT Master was the finest product made, but I now believe the finest product I have ever owned is your coffee machine! Don’t change a thing!» (Olympia Express-Klant uit de USA, Mei 2005)

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht